Dekleva Gregoric Architects

The Chimney House


Integration
The design of the house is based on the traditional rules of site-architecture. The shape is adapted to the surroundings, respecting its volumetric parameters.

House and spaces
All uses and spaces are displayed on the ground-floor and in the basement, creating dynamic and continuous movements through them, but respecting the privacy and correct working of each room. The facade is developed not only as a closing wall, but as an interactive object instead. Supporting uses such as storage, illumination or part of the kitchen, it allows all activities to happen in the centre of the space, where the light comes from both the vertical and ceiling windows.

location: Logatec, Slovenia
project date: 2012
completion date: 2016
area: 205 m2
type: residential

 





Recent Portfolios