THE CHIMNEY HOUSE

description by the architects

integration
The design of the house is based on the traditional rules of site-architecture. The shape is adapted to the surroundings, respecting its volumetric parameters.

house and spaces
All uses and spaces are displayed on the ground-floor and in the basement, creating dynamic and continuous movements through them, but respecting the privacy and correct working of each room. The facade is developed not only as a closing wall, but as an interactive object instead. Supporting uses such as storage, illumination or part of the kitchen, it allows all activities to happen in the centre of the space, where the light comes from both the vertical and ceiling windows.

 
DGA_Logatec_The_Chimney_House_outdoors04.jpg

DETAILS

 

location: Logatec, Slovenia
project date: 2012
completion date: 2016
area: 280 m2
type: residential
source: commission
client: private

 

project team: Aljosa Dekleva, Tina Gregoric,
Primoz Borsic, Vid Zabel

VIDEO COMMISSIONED BY DEKLEVA GREGORIC ARCHITECTS

A promenade through the house